W ramach luzowania obostrzeń od 8 maja hotele mogą przyjmować gości, jednak na określonych warunkach. Według nowych wytycznych, udostępnionych może być nie więcej niż 50 proc. pokoi znajdujących się w danym obiekcie hotelowym.

W ostatnią sobotę, nastąpił kolejny etap odmrażania gospodarki przez polski rząd, a mianowicie otwarte zostały obiekty hotelowe.  Narzucono na nie jednak obostrzenia - obiekty mogą być obłożone w 50 procentach, natomiast restauracje oraz strefy spa&wellness pozostają wyłączone z użytku. Ponieważ zamknięta jest strefa spa, wykonywane są jedynie zabiegi prozdrowotne. Nie działają również restauracje – jedzenie musi być serwowane do pokoi. Aby zapewnić większy komfort gościom, hotele szukają nowych rozwiązań np. udostępniają wolne pokoje w postaci jadalni.

Inaczej wygląda sytuacja w sanatoriach, które przyjmują gości już od marca. Kuracjusze mogą korzystać ze stołowek, a baseny lecznicze w takich obiektach mogą funkcjonować bez zmian. Więcej w materiale wideo.

Komentarze  
-2 # cow id 2021-05-10 16:14
Dystans - dezynfekcja - maska - aplikacja - wietrzenie - wyszczepienie.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+6 # posejdon 2021-05-10 17:26
Ostatnio wiele zdjęć i artykułów dotyczy Posejdonu. Dlaczego tak go się faworyzuje? Tyle pięknych hoteli, pensjonatów wokół.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+5 # Babuszka 2021-05-10 21:02
Miasto szykuje się do sezonu, a ktoś zwinął gumowy chodnik, który leżał na plaży na wysokości sanatorium BAŁTYK i ułatwiał zjazd wózkom na plażę. Teraz w tym miejscu od dłuższego czasu leżą już tylko porozrzucane belki, a dobrze by było gdyby chodnik wrócił
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
Dodaj komentarz

Komentarze na portalu informacje.kolobrzeg.pl są własnością ich twórców. Administrator portalu nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie. Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za niestosowny lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: studio@tkk.pl

Kod antyspamowy
Odśwież

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn