Kołobrzeska restauracja Fuego, serwująca dania kuchni hiszpańskiej została nagrodzona w prestiżowym konkursie Food Business Awards 2022 w kategorii "Tradycyjne Kuchnie Świata".

To ogromne wyróżnienie dla lokalnych restauratorów - w zmaganiach o nagrodę udział brały uznane restauracje z całej Polski, głównie znajdujące się w dużych ośrodkach miejskich. Dostrzeżenie kołobrzeskiej restauracji jest znakiem, że nawet w małym mieście, w nadmorskim kurorcie można stworzyć miejsce na najwyższym poziomie. 

Właściciele restauracji są niezwykle wzruszeni i poruszeni, sami podkreślają jednak, że taki sukces to efekt ciężkiej pracy wielu osób. Warto wspomnieć też, że stanowisko Executive Chef we Fuego zajmuje Rafał Lorenc, uznany Szef Kuchni, finalista programu telewizyjnego Top Chef. 

Fuego otworzyło się rok temu w Kołobrzegu, przy ulicy Towarowej 14 i skupia się w swojej działalności na kuchni hiszpańskiej, stekach i burgerach.  

fuego

Dodaj komentarz

Komentarze na portalu informacje.kolobrzeg.pl są własnością ich twórców. Administrator portalu nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie. Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za niestosowny lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: studio@tkk.pl

Kod antyspamowy
Odśwież

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn