Uczeń kołobrzeskiego Ekonoma Tomasz Haczkowski jest jednym z pierwszych finalistów ogólnopolskiego konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. 8 marca w ścisłym finale razem z 11 uczniami z całej Polski, Tomek będzie walczyć o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2017.
 
Miejsce w finale Tomasz zapewnił sobie przygotowując danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professional. Nad przebiegiem konkursu czuwało prestiżowe jury w składzie:
- Grzegorz Kazubski, Przewodniczący Jury - Honorowy Prezes OSSKiC
- Artur Skotarczyk – szef kuchni restauracji Muga Poznań
- Katarzyna Daniłowicz – szef kuchni Olszewskiego 128 Wrocław
- Krzysztof Gawlik – Master Chef Ekspert Kulinarny RM Gastro
- Marcin Sasin – Executive Chef Hotel Sheraton Warszawa
- Sebastian Krauzowicz – Executive Chef Copernicus Toruń Hotel
 
Serdecznie gratulujemy Tomaszowi Haczkowskiemu oraz opiekunowi Agnieszce Stegienta i życzymy wytrwałości w dalszych przygotowaniach. Powodzenia w finale!

zdjęcie do artykułu: archiwum

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn