Odkryj naszą historię

SUBLIMA

Restauracja w sercu Kołobrzegu

Restauracja Sublima to miejsce dla wszystkich gości, którzy oczekują od jedzenia czegoś więcej niż tylko zaspokojenia głodu. Poszukują dobrze skomponowanych połączeń smakowych, najlepszych światowych jak i lokalnych produktów, dobrze dobranych technik kulinarnych po prostu kunsztu i pasji do gotowania przekładanej na talerze.

Nasza restauracja

Nasza filozofia

Naszą filozofią jest przygotowywanie jedzenia ze świeżych produktów od zaufanych dostawców, zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej lecz wg naszej własnej unikatowej koncepcji. Wkładamy dużo pracy aby mogli Państwo spróbować naszej kuchni od podstaw, to znaczy że od pieczywa, masła poprzez pasty, sosy, dodatki aż do deserów, wszystko jest przygotowywane naszymi rękami na miejscu.
Restaurację Sublima wyróżnia niepowtarzalny klimat miejsca, przyjazna atmosfera, lokalizacja w sercu miasta, a także stacja life cooking, gdzie będzie można podejrzeć kucharzy przy pracy.

Szef kuchni

Andrzej Jakomulski

Za doznania smakowe naszych gości odpowiada Andrzej Jakomulski, miłośnik kuchni francuskiej, międzynarodowej kuchni fusion oraz kuchni staropolskiej. Gotowania uczył się pod czujnym okiem mistrzów z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych.

Szef kuchni

Andrzej Jakomulski

Za doznania smakowe naszych gości odpowiada Andrzej Jakomulski, miłośnik kuchni francuskiej, międzynarodowej kuchni fusion oraz kuchni staropolskiej. Gotowania uczył się pod czujnym okiem mistrzów z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych.

Wybrane pozycje

Nasze Menu

ŚLEDŹ
27 zł

sos chrzanowy / ikra z wędzonego śledzia / oliwa koperkowa / mikro zioła

CARPACCIO Z OŚMIORNICY
56 zł

cytrusy i owoce granatu / mikro zioła / majonez kaparowy

SAŁATKA CEZAR Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM
48 zł

parmezan / pomidorki koktajlowe / grzanki

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
64 zł

avocado / ogórek / mango / sezam / pomidor koktajlowy / zielone szparagi

ZUPA RYBNA
36 zł

marynowany / salsa cytrusowa z selerem naciowym / popcorn z kaszy gryczanej

CHŁODNIK OGÓRKOWO-MIĘTOWY
26 zł

orzechy włoskie / arbuz / mikro zioła / oliwa pietruszkowa

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
138 zł

zielone szparagi / pok-choi / kurki / chipsy z ziemniaka / sos pieprzowy / sos bearnaise

PSTRĄG ŁOSOSIOWY
59 zł

purée z kalafiora / soliród / peperoncini / sos maślany z ikrą

TURBOT BAŁTYCKI
135 zł

warzywa sezonowe / pesto z czosnku niedźwiedziego

SCHAB DUROC Z KOŚCIĄ
64 zł

młoda kapusta z koperkiem / jajko / młode ziemniaki / sos z musztardy francuskiej

RIGATONI
42 zł

wołowina / suszone pomidory / czosnek / bazylia

ROTONDI Z GICZĄ CIELĘCĄ
32 zł

sos pomidorowo-bazyliowy / grana padano

CRUMBLE
26 zł

rabarbar / truskawki / maliny / borówka / lody lawendowe

SEMIFREDO
27 zł

granola migdałowa / beza / krem z rokitnika / owoce sezonowe

Odkryj naszą przestrzeń

Rezerwacja

Zapraszamy do rezerwowania stolików w dowolnym momencie

pod adresem: info@restauracjasublima.pl,

lub telefonicznie pod numerem

94 711 29 29 (12:00 – 21:00)